תביעת נזיקין בגין תאונת דרכים

אנשים רבים אשר חוו תאונת דרכים, רובם ככולם אינם מבינים ובקיאים בתחום תביעת תאונת דרכים. אז אל מי בעצמם פונים? מה בכלל אפשר לעשות בנידון? לא תמיד נדע האם במקרה הספציפי שלנו אכן התאונה תוגדר כתאונה דרכים.

אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי כספי, כאשר אין משמעות לשאלה מי האדם האשם בתאונה. הזכות לפיצויים קיימת באותה מידה גם לאשם בתאונה וגם לחף מכל עבירה.

גם בתאונות קלות בהן לא נגרם לתובע נזק, אלא למספר ימים בלבד, ניתן לקבל פיצוי בסדר גודל של אלפי ש"ח, זאת בלא צורך בהתדיינות משפטית ארוכה. במקרים אלה התובע זוכה לפיצוי הנע בין כ- 5,000 ל- 15,000 ₪, בעיקר בגין הכאב והסבל שנגרמו לו.

במקרים של פגיעה קשה עקב תאונת דרכים, קיימת אפשרות, לקבל מחברת הביטוח מקדמה של פיצויים בסמוך לתאונה, על חשבון הפיצוי הסופי – מקדמה זו נקראת תשלום תכוף. הליך קבלת התשלום התכוף איננו פשוט ומצריך ייצוג של עו"ד היודע כיצד להתנהל מול חברת הביטוח.

עוד חשוב להבין כי גם במקרים שהאינטואיציה הראשונית אומרת כי אין המדובר בתאונות דרכים, יש לערוך בירור פרטני במקרי ספק אלה, שכן בית המשפט הרחיב עם השנים את הגדרת תאונת הדרכים. כך למשל, בתי המשפט הכירו במקרים בהם נפגע אדם מרכב חונה, בתאונות הקורות לאנשים תוך כדי כניסה לרכב או יציאה ממנו ובפציעות הנגרמות במהלך טיפול ברכב, כתאונות דרכים.

עו"ד יובל מור, מטפל בהשגת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תוך ניהול משא ומתן אינטנסיבי מול חברות הביטוח והגשת תביעות, במידת הצורך, לבית המשפט השלום ולבית המשפט המחוזי.

תאונות דרכים הפכו בשנים האחרונות למכת מדינה, כאשר נפגעי תאונות דרכים עלולים להיוותר עם נכויות קשות כתוצאה מפגיעות גופניות ונפשיות. אחד מהנזקים הנלווים לפגיעות הגופניות והנפשיות של תאונות הדרכים הוא הנזק הכלכלי, הנגרם כתוצאה מהצורך לקבל טיפולים רפואיים נרחבים, נסיעות לטיפולים רפואיים, רכישת תרופות ואביזרים רפואיים, תשלום לטיפול ולסיוע בבית, הפסדי שכר לעבר וכמובן הפסדי שכר לעתיד.

האם אתם זכאים לפיצויים?

לא מעט אנשים נוטים לשאול את עצמם: האם קיימת אפשרות להגיש תביעת תאונת דרכים או שמא הם אינם זכאים לדבר? המציאות מצביעה על כך, כי כאשר עברתם תאונת דרכים, תמיד תינתן לכם הזכות לתבוע את הגורמים הרלוונטיים.

מהם הסיכויים לזכות במשפט?

בכל הקשור לפגיעה כתוצאה מתאונת דרכים, לחברת הביטוח אשר ביטחה את הנהג קיימת אחריות מוחלטת לשלם לתובע פיצוי כספי כתוצאה מנזק הגוף שנגרם לו. יחד עם זאת חברות הביטוח, יעשו את כל שביכולתם להתחמק מתשלום – כדאי להוריד, למרות שהם מודעים לכך שהמבוטח זכאי לקבל אותם. משכך חשוב לפנות לעו"ד בזמן ולהביא עמכם את כל המסמכים הקיימים בידיכם מהגורמים רפואיים, באשר למהות הנזק והשלכותיו.

כיצד נקבע שיעור הפיצויים שאקבל עקב פציעה בתאונת דרכים?

כאמור, אם היית מעורב בתאונת דרכים ונגרמו לך נזקי גוף – מגיעים לך פיצויים. 
שיעור הפיצויים שתקבל תלוי במספר נסיבות וגורמים. באופן כללי, הפיצוי אמור לשקף את מהות הנזקים שנגרמו לך – ומהווה נגזרת של "ראשי נזק", כגון: מידת הנכות שנשארה לך, אובדן ההשתכרות, הוצאות כלכליות וכו'.

מה באשר לתאונת דרכים בדרך למקום העבודה או בחזרה ממנו? 
אנשים שהיו מעורבים בתאונות דרכים, וזאת במסגרת עבודתם, יצטרכו להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי ובנוסף להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח.

מה קורה במקרים של תאונות דרכים פגע וברח?
כאשר מדובר על תאונות דרכים פגע וברח, ניתן בהחלט לומר כי אלה התביעות המורכבות ביותר לטיפול, בזמן שעורך הדין מייצג את לקוחו בבית המשפט. אף אחד לא יודע בדיוק את מי לתבוע, שכן הנהג ברח ונעלם, אך עדיין על עורך הדין להוכיח בבית המשפט שאכן לקוחו היה מעורב בתאונת דרכים. היה והייתם מעורבים בתאונה שכזו, תהיו חייבים לשכור את שירותיו של עו"ד שהתמקצע בתחום זה.

משרדנו יסייע לכם להגיע לקבלת הפיצוי הגבוה ביותר בזמן הקצר ביותר, תוך ניהול הליך משפטי פשוט ומדויק ככל שניתן. הטיפול המשפטי המערכתי שמוענק במשרדנו, הכולל ניהול משא ומתן מול חברות הביטוח ומימוש הזכויות הרפואיות והמשפטיות מול המוסד לביטוח לאומי ובתי המשפט, הוא שמביא לשביעות הרצון של לקוחותינו.